петак, 5. јануар 2018.

VESTI iz FK HAJDUČICA

      Naš današnji sagovornik je Malijar Vladimir, predsednik FK HAJDUČICA iz istoimenog sela, opština Plandište. Klub igra u drugoj južnobanatskoj ligi grupa Istok. Na kraju jesenjeg dela zauzeo je "visoko" peto mesto sa šest bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani izbištanski Polet. Kao domaćin ima četiri pobede, jednu nerešenu utakmicu i jedan poraz, dok kao gost ima tri pobede, jedan nerešen i tri poraza. Gol razlika +15.

 Kakva je bila prošla godina za Vaš klub?

-     Eto, priveli smo godinu kraju. U 2017. godini bilo je lepih a bogami i teških trenutaka za naš fudbalski klub. Fudbal igraju fudbaleri i dok njih bude u Hajdučici igraće se i fudbal . Da li će ovaj moto važiti i u buduće znaćemo vrlo brzo. Igramo već dvadeset dve godine u Drugoj južnobanatskoj ligi i 2 godine u jedinstvenoj južnobanatskoj ligi., što je za sve pohvale i diku sa kojom se malo koji klub u okruženju može pohvaliti. Važimo za jednog od najorganizovanijih klubova u ligi i po kvalitetu fudbalera i po uslovima i zaslužujemo mnogo kvalitetnije protivnike.


Koji su to teški momenti koje bi najradije zaboravili?

-    Povrede. Golman Melih nije branio pravih 7 kola, Radoviću je već u drugom kolu povredjen zglob i povredu je vukao do kraja prvenstva. Sa terena je nekoliko utakmica odsustvovao Šandor, Pomorišac je polomio nogu i do kraja prvenstva nije igrao. Na kraju Liptak je završio na operacionom stolu, zbog kidanja ligamenata kolena. 


Kakva je bila situacija na terenu s obzirom da ste imali toliko povreda?

-  I pored svih nedaća malo koji klub se naigrao protiv nas možda Potporanj u Hajdučici i Budućnost u Alibunaru. Ali zato moramo se pohvaliti ubedljivim pobedama protiv lidera lige Poleta iz Izbišta i Borca u Vraćev Gaju. I svako, ko se bavi fudbalom, shvatiće problematiku i draž ovih mojih konstatacija.


Da li imate i drugih vanfudbalskih problema?

  • Fudbal se ne igra smo na terenu i naša realnost je sasvim druga. Jedini izvor finansiranja je opština, koja malo zbog siromaštva malo zbog nerazumevanja nedovoljno nam daje za celokupnu organizaciju i takmičenje. Ostali donatori, osim pojedinaca, nemaju sluha za mlade i bavljenje sportom i onda počinju problemi. 
  • Ove godine imali smo veliki problem sa traktorskom kosačicom koju nam je doslovce oteo vlasnik. 
  • Pred kraj prvenstva zamalo smo ostali i bez električne energije ali smo problem premostili doduše privremeno kupovinom 350 m samonosećeg kabla i ugradnjom električnog brojila u svlačionici. 
  • Za decu koja igraju pionirsku ligu južnog Banata nismo dobili ni dinara za troškove. 
  • U toku zimske pauze prvog dana treninga u fiskulturnoj sali zabnranjen nam je trening zbog jednog dečijeg hira i oštećenja plafona sale. 
  • Od Nove godine moramo angažovati agenciju za obezbeđenje, što je velika ludost ove naše države koja je izmislila kako da bacamo novac jer ne znam kako obezbedjenje od dva čoveka mogu sačuvati službena lica na utakmici.. 
  • I na kraju nas očekuje proslava 80. godina postojanja kluba a nas je sve manje. 
-  Malo ili mnogo problema..... 


I nešto za kraj ovog razgovora?

-    Na kraju poželeo bih, svim fudbaleima FK Hajdučice, članovima uprave i drugarima koji prate naš klub, Srećnu Novu 2018. godinu sa mnogo sreće, radosti i zdravlja - reči su velikog fudbalskog entuzijaste, koji je i nešto više od predsednik kluba Malijar Vladimira.

Нема коментара:

Постави коментар