среда, 3. јануар 2018.

VESTI iz OFK VRŠAC

 


Za saradnika u intervjuu imali smo glavnog stratega i trenera prvog tima OFK Vršca, Nenada Mijailovića. U Vršac se vratio posle šest godina kaljenja prvo u BSK Borči a do leta u Mačvi iz Šapca, gde je bio pomoćni trener.

-          Posle sticanja iskustva u Borči, odnosno Mačvi hteo sam da se okušam malo i kao glavni trener, gde ću drugde nego u rodnom Vršcu. Rukovodstvo kluba tadašnjeg Ofk Vršac uniteda na čelu sa direktorom kluba Mišom Beljinom lako se sa mnom dogovorilo o početku saradnje, pre svega zbog zajedničke ideje da u klubu igraju uglavnom vrščani, odnosno da damo šansu i mladjim igračima da igraju, uglavnom iz naše škole fudbala. Želja svih nas je bila da dokažemo da naša deca umeju da igraju fudbal. U klubu bi igrali i igrači sa strane ali svi oni bi morali da budu daleko bolji igrački od naših igrača – kazao je u jednom dahu naš sagovornik.



Da li imate promene u stručnom štabu?

-          Pre svega hoću da naglasim da će mi od prolećnog dela, to jest od početka priprema, pomoćni trener biti Perica Rankov, koji će biti ujedno i fudbaler našeg kluba. Osim njega, u stručnom štabu za rad sa golmanima u narednom periodu biće zadužen Ljuban Vučković - rekao je mladi vršački stručnjak.

Individualni rad u teretani sportskog centra Milenijum
posetio je direktor mladjih kategorija Dragan Birđan

Kada klub počinje pripreme?

-          Svi željno čekamo početak priprema, koje će biti osnov za sve ono što nas čeka u borbi za najviši plasman. Zvanično pripreme počinju 29. januara. Medjutim, po posebnom individualnom treningu pripreme su počele 20. decembra. To se odnosi na mladje, bonus igrače.


Da li znate već pripremne, prijateljske utakmice koje ćete imati? Da li znate i protivnike?

-          U klubu se aktivnosti odvijaju svakodnevno. Zakazane su gotovo sve utakmice u narednom pripremnom periodu. Ukupno će ih se odigrati šest, kao i utakmica finala kupa Južnog Banata. Protivnici će biti Partizan (Uljma), BAK (Bela Crkva), Mladost (Omoljica), Borac (Sakule), IMT (Beograd) i u finalu kupa Železničar (Pančevo). 

Šta se dešava sa pojačanjima?

-          Iako nije ni zvanično počeo , već sada se kreće u željenom pravcu i mi smo naš prelazni rok uglavnom završili. Sve je to uradjeno po mojoj ličnoj preporuci i doveli smo igrače za mesta koja su nam škripala u timu. Doveli smo koga smo i želeli. Čekamo još jedno kvalitetno pojačanje i to na poziciji štopera.


1.      DEJAN LUKIĆ ŠTOPER
Dejan Lukić (22) prvo je pojačanje našeg kluba. Reč je o defanzivcu koji je nastupao u mlađim kategorijama Čukaričkog i BSK Borče.  U Borči je nastupao za seniorski tim na prvoligaškoj sceni. Poslednjih šest meseci proveo je u srpskoligašu Sopotu.


2.      DANILO ĐULČIĆ MEĐU STATIVAMA

Novi golman u našem timu je 195cm visoki Danilo Đulčić(19). Reč je o čuvaru mreže koji je prošao školu Novog Pazara , a seniorske nastupe beležio je u srpskoligašima Jošanici i beogradskoj Lokomotivi.


3.      BALAN SAVA – KRILNI NAPADAČ
Pristupnicu za OFK VRŠAC potpisao je Balan Sava(23) dugogodišnji igrač Poleta iz Izbišta. Reč je o krilnom napadaču koji se dobro snalazi na obe strane terena.


4.      MILAN VOJVODIĆ – OFANZIVNI VEZISTA

Najzvučnije pojačanje ovog prelaznog roka. Rec je o Milanu Vojvodiću(23) bivšem igraču Vojvodine,Spartaka,Pobede iz Prilepa kao i reprezentativca omladinske reprezentacije Srbije koja se 2013 popela na krov Evrope.


5.      TOŠIĆ (BONUS) – NAPADAČ, BOČNI I CENTRALNI

Tošić igra u napadu, doveden je iz Rada. Uz to je i bonus, što će nam jako mnogo koristiti u daljem toku prvenstva.


Šta se dešava sa starijim igračima ?

-          U klubu su i dalje naši vrščani koji predvode golobrade mladiće. Oni su stub našeg trenutnog uspeha. Oni su nas doveli na deobu prvog mesta sa OFK Kikindom sa kojom imamo isti broj bodova. Radosavljev, Motorov, Stankov, Belić, Rankov bili su nosioci naše igre. Moram dodati da će se i Aleksandar Stanković (32) vratiti u trenažni proces posle odsustva od skoro šest meseci. On je godinama bio udarna igla u našem timu. Svi su oni već u poznim igračkim godinama, sve je teži oporavak od napora, a pritom mislim da i mlađima treba pružiti šansu. Rankov i Stanković a i ostali bili su moja velika želja u ovakvim ulogama. Ove dve legende vršačkog fudbala osećaju neverovatnu pripadnost i imaju veliku želju da učestvuju u razvoju fudbala u našem gradu. Biće od pomoći svima, a pre svega gomili mladih igrača koji su u našem rosteru - jasan je Mijailović. 


Da li ima odlaska iz kluba ?

-          Normalno. Katanić se vratio u pančevački Željezničar, posle pozajmice. Novakov, Radić i Ćulibrk su dobili ispisnice i mogućnost da traže novi klub gde će nastaviti da igraju fudbal. Svima njima želim uspešnu dalju karijeru.


I nešto za kraj?
    -      Jako sam zadovoljan zbog svih ovih momenata. Verujem u ovaj tim i u ovu upravu. Svi zajedno možemo do zajedničkog cilja, plasmana u Srpsku ligu Vojvodine gde grad kao Vršac zaslužuje da ima svog predstavnika. Naša deca trebaju da tu igraju, da prave kvalitetne karijere i predstavljaju uspešno sve nas – rekao nam je prvi strateg OFK Vršac, Nenad Mijailović.



Нема коментара:

Постави коментар