петак, 12. јануар 2018.

Sećanja : FK VRŠAC na severu Bačke



Pet golova Bačke


Ned, 30.08.2015 - dejan.vukovic
 
Bačka 1901 – Vršac 5:0 (4:0)

Subotica, Stadion kraj Somborske kapije. Gledalaca: 200. Sudija: Banjeglav (B. Topola). Strelci: Ćalasan u 7, Radosavljev u 13 (iz penala), Šveljo u 31, Sovilj u 43. i Torbica u 81. minutu.
BAČKA: Tasić, Kiš, Baljak, Matić, Ćalasan, Ušumović, Vojnić, Radosavljev (Torbica), Sovilj, Zlatković, Šveljo (Vukmanović) (Poljaković).
VRŠAC: Ilkić, Matić, Anović, Simić, Rankov, B.Milovan (Miok), Ivljanin (Tejin), Bobić (Stankov), Drobnjak, Pešterac, S. Milovac.

Bačka je uknjižila prvu pobedu u novoj sezoni. Na premijeri pred svojom publikom savladali su Vršac sa ubedljivih 5:0, a utakmicu praktički rešili u prvih 45 minuta kada su postigli 4 gola protivniku.
Odlično su domaći započeli utakmicu, poveli su golom Ćalasana u 7. minutu nakon što je Baljak odlično izveo slobodan udaraciskosa sa desne strane. Nakon postrignug gola Bačka je krenula u ofanzivu. Usledila je opasna akcija Bačke u 13.minutu kada je golman Vršca, Ilikić oborio Sovilja u šesnaestercu a sudiji nije preostalo ništa drugo osim da pokaže na belu tačku. Siguran izvođač za dupliranje prednosti bio je kapiten Radosavljev.
Gosti su prvi put zapretili u 20. minutu, a samo par minuta kasnije Šveljo je uzvratio, ali umesto mreže pogađa prečku. Nakon pola sata igre već je bilo 3:0 za domaće. Šveljo je iskoristio dobar pas šutirao precizno po zemlji i savladao gostujućeg golmana. Dva minuta pre isteka prvog poluvremena Radosavljev je udlično uposlio Sovilja koji se našao sam ispred golmana, iskusno ga lobovao za velikih 4:0.   
Veliko vodstvo domaćih i toplo vreme umrtvilo je ritam utakmice. Prvu priliku u nasatvku imala je Bačka u 54. minutu, kada se Zlatković našao pred golmanom Vršca šutirao u padu i pogodio prečku. Gosti su pokušavali da ublaže rezultat, međutim sve njihove pokušaju lako je  zaustavljao golman Tasić. Kako se meč približavao kraju, Bačka je postajala sve opasnija po gol protivnika. Novi gol za crveno bele postigao je Torbica devet minuta pre kraja susreta za konačnih i ubedljivih 5:0



















Нема коментара:

Постави коментар