субота, 30. децембар 2017.

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ОФК ВРШАЦ



Управа клуба ОФК Вршац унитед је на захтев својих навијача, руководећих људи у граду Вршцу и многих других донeла одлуку да промени име клуба. Од сад наш вршачки клуб се зове ОФК ВРШАЦ. 

САОПШТЕЊЕ

Протеклу годину можемо окарактерисати као веома успешну за наш клуб. Сезону 2016/17. завршили смо као  стабилан клуб за зонски степен такмичења са веома добрим резултатима у пролећном делу првенства. Поред успешних резултата сениорске екипе и млађе селекције су имале  респектабилне резултате у својим такмичењима. 


 У току лета стицајем околности постали смо водећи фудбалски колектив у граду и ми смо озбиљно схватили новонасталу ситуацију. Тада смо подигли ниво организације клуба на виши ниво и за веома кратак временски период успели да направимо евидентан напредак у свим клупским селекцијама. За тренера сениорске екипе поставили смо младог стручањака Ненада Мијаиловића који је у наш клуб дошао из суперлигаша Мачве из Шапца, где је био први асистент шефу стручног штаба. Поред тога успели смо да вратимо већину вршачких играча који су играли широм Србије. Практично постоје само још три Вршчанина који играју у неким другим срединама. Ослонили смо се на рад са младима, јер су у протеклим годинама веома лако одрицало од вршачких дечака и играча, где се тако дошло у ситуацију да нема конкурентних двадесет играча за овај ранг такмичења из Вршца и околине. Наш план је да у наредне три године број играча са стране буде сведен на минимум чак и да их не буде. Што се резултата тиче задовољни смо пласманом јер се налазимо на деоби првог места са 33 освојена бода. Уз адекватна појачања очекујемо освајање првог места и пласман у Српску лигу, што сматрамо да наш град заслужује. Што се млађих селекција тиче кадети су задржали статус у кадетској лиги Војводине, а да би унапредили овај узраст ангажован је тренер Александар Какован. Пионири су изборили пласман у Пионирску лигу Војводине на челу са тренером Гораном Милићевићем. У базичном фудбалу имамо све селекције које се такмиче у Мини-макси лиги.

 
Наш клуб је увек домаћински пословао и одговорно се односио поготово према буџетским средствима. Овом приликом морамо да се захвалимо Граду Вршцу на коректном односу према спорту и нашем клубу. У нама имају партнера који иза себе неће оставити дугове и вршачку децу олако терати из фудбала. 

 
Из свега наведеног на Скупштини клуба која је одржана 12.децембра 2017. године донета је одлука да се промени име клуба и нови назив  нашег клуба биће ОФК Вршац. Сматрамо да овај град заслужује да има клуб који носи име града. Ниједан клуб у граду кроз историју није имао континуитет дужи од педесетак година, већ је било разних фузија, гашења и промена имена.  Сви смо ми били у функцији тих клубова било као играчи, тренери, функционери... Позивамо све навијаче да нас подрже и сви заједно направимо снажан градски клуб који ће бити понос свих прошлих и будућих генерација...


Ваш,
ОФК Вршац


Нема коментара:

Постави коментар