уторак, 12. децембар 2017.

ДРУГОЛИГАШКА ЈЕСЕН ЗА ПАМЋЕЊЕ:

Врање на врху, пети САС има само бод мање!

Дан после прволигаша, тачку на јесењу полусезону ставили су и друголигаши.
У такмичењу које је формирано ове сезоне узбуђења ће тек бити на пролеће, у то нема сумње. Јесен припада Врању, који ће 2018. годину дочекати са 22 бода, на првом месту, на које је стигао управо у 11, последњем колу. Али, прате га чак четири екипе са по 21 бодом – Ивањица, Сопот, Винтер спорт и САС, затим две екипе са по 19 – Пожаревац и Металац Колорадо, као и Форум, који има 17 бодова.

Разлика између првог и осмог на табели је само пет бодова, а места у Првој футсал лиги има за једну екипу директно и две које ће се борити у баражу са тимовима из елитног ранга такмичења.

Интересантно је и то да је иста разлика, пет бодова, између осмопласираних Вршчана и Економиста, који је први испод црте за нижи ранг такмичења, на деветом месту са 12 бодова. Следе Српска са 11, Пут инжењеринг са седам и Викинг са три бода.

Форум је имао лош старт. У прва пет кола три изгубљене утакмице и само два бода, односно два пута су играли нерешено. Тада се чинило да ће се вршчани борити за сам голи живот. Од шестог кола ређају се само победе. Чак пет заредом и конинуитет је прекинут у последњем колу, када су форумаши изгубили у Горњем Милановцу.  

Код куће; Форум има три победе, један пораз и једну нерешену. На гостујућем терену салдо је две победе, једном нерешено и три пораза. Први су изнад црте за испадање са "велика" пет бода предности. Такође имају пет бодова заостатка за водећим Врањем.  

А, до врха на крају јесени је могао и САС, да је данас славио у Ивањици. Међутим, домаћин, који је дуго био лидер Друге футсал лиге, тргао се после три узастопна пораза и победио Зрењанинце резултатом 6:2 (2:0).

И док Пожаревац није имао проблема против „фењераша“ Викинга – 10:0 (6:0), много узбуђења је виђено у дуелу београдских друголигаша Економиста и Српске, у којем је домаћин данас победио са 4:3 (0:1). Тако је прекинуо серију од пет узастопних пораза, уједно и претекао последњег ривала на табели.

Такмичење у Првој и Другој футсал лиги се наставља утакмицама 12. кола у периоду од 16. до 19. фебруара 2018. године, односно после Европског првенства у Словенији.

Нема коментара:

Постави коментар