уторак, 5. децембар 2017.

BHFudbal.ba – idealni tim 17. kola BHT Premijer lige BiH!


Iza nas su utakmice 17. kola BHT Premijer lige. U šest mečeva tri pobjede ostvarili su domaći i jednu gosti, te dva su završila neriješeno.
Domaće trijumfe upisali su Sarajevo, Zrinjski i Sloboda. Jedina tri boda u gostima ostvario je Željo, a bodovi su podijeljeni u Bijeljini i na Vrbasu.
U 17. kolu na šest utakmica vidjeli smo četrnaest pogodaka.

Mi vam donosimo idealni tim 17. kola BHT Premijer lige BiH:

Golman – Emir Velić (FK Mladost DK)
U remiju Mladosti i Radnika u Bijeljini centralna figura utakmica bio je golman gostiju Emir Velić koji je najzaslužniji za osvojeni bod svoje ekipe.


Lijevi bek – Aleksandar Lazevski (FK Sloboda)
29-godišnji bek Slobode unatoč teškom terenu na Tušnju pokazao je izuzetno dobru igru, kako u fazi defanzivne, tako i prema naprijed.

Desni bek – Srđan Stanić (FK Željezničar)
Iako je Stanić napravio grešku kada je Menalo zabio, u nastavku utakmice se itekako iskupio te je sa dvije asistencije uveliko doprinio slavlju Želje.

Stoper – Nihad Mujakić (FK Sarajevo)
Službeni debi u bordo dresu 19-godišnji stoper iskoristio je na najbolji način. Cijeli susret odigrao je bez greške i zaslužio Musemićeve pohvale.

Stoper – Besim Šerbečić (FK Radnik)
I drugi stoper u našem timu kola ima 19 godina. Mladi reprezentativac BiH iz kola u kolo potvrđuje svoju kvalitetu sigurnom igrom u zadnjoj liniji.

Centralni vezni – Amer Ordagić (FK Sloboda)
Kapiten Slobode iako danas nije postigao gol bio je najbolji pojedinac na utakmici. Prvo je izborio penal za vodeći gol, potom je učestvovao kod trećeg gola kada je nesebično dodao Krpiću nad kojim je dosuđen penal.

Ofanzivni vezni – Marijan Ćavar (HŠK Zrinjski)
Plejadu mladih igrača u odabiru za tim kola nastavljamo za draguljem mostarskih ‘Plemića’ koji je još jednom pokazao da je trener Blaž Slišković uradio pravi potez kada mu je ukazao priliku. U susretu protiv Viteza briljirao je na terenu te je upisao asistenciju za napadača Harisa Handžića.

Lijevo krilo – Luka Menalo (NK Široki Brijeg)
Menalo je još jednom pokazao kako ima izuzetan osjećaj za gol. Odlično se snašao nakon greške Stanića i postigao svoj deveti gol u tekućoj sezoni.

Desno krilo – Anel Hebibović (FK Sarajevo)
Teren stadiona Koševa nije nudio ‘normalne’ uslove za igru ali protiv Borca krilni napadač Sarajeva je blistao. Bio je strijelac dva od tri pogotka.

Napadač – Haris Handžić (HŠK Zrinjski)
Navalni igrač ‘Plemića’ odigrao je odličan meč protiv Viteza. Pored postignutog gola cijelu utakmicu bio je nerješiva enigma za goste.

Napadač – Saša Kajkut (FK Željezničar)
Iskusni napadač Željezničara pokazao je treneru Adžemu da još uvijek može računati na njegove usluge. Bio je strijelac izjednačujućeg gola na Pecari.

Trener kola – Admir Adžem (FK Željezničar)
Mladi trener ‘Plavih’ u posljednje tri utakmice položio je svoj trenerski ispit. Savladao je Sarajevo u vječitom derbiju, pa je onda u razmaku od tri dana dva puta matirao svog kolegu Gorana Sablića na klupi Širokog Brijega.

Igrač kola – Anel Hebibović (FK Sarajevo)
Hebibović (27) slovi za igrača koji u posljednje vrijeme promašuje mnogo prilika te da mu je realizacija slabija strana. Protiv Borca to nije bio slučaj pa je krilni napadač bordo tima postigao dva pogotka i zasluženo odnio titulu najboljeg igrača 17. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Нема коментара:

Постави коментар