недеља, 10. децембар 2017.

Vesti iz FK HAJDUČICE


PIONIRI, FUDBALERI HAJDUČICE PRESPAVAJTE ZIMU NEMA TRENINGA.

VEĆ VIDJEN SCENARIO KAO I PROŠLE GODINE. NA PRVOM TRENINGU OŠTEĆEN JE PLAFON U SALI FUDBALSKOM LOPTOM. DIREKTOR MARIČIĆ JE U PRAVU ŠTO ČUVA SVOJU USTANOVU. ALI SU TO IPAK SAMO DECA I TO NAŠA. FUDBAL IM JE JEDINA ZANIMACIJA U SELU KOJI IH ODVRAĆA OD DOKOLICE I MNOGIH ZLA. I ONDA NEKO DA MI KAŽE DA SE ZALAŽEMO ZA OČUVANJE SELA I DECE.

PS. MOŽDA JE TO SCENARIO DA IPAK NAŠA DECA IDU U GREDU KAKO JE TO NEKO REKAO..


Одгoвoр ОШ „Јован Јовановић Змај“  Хајдучица :


Дана 5. децембра, у поподневним сатима у фискултурној сали ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици, за време тренинга пионира ФК „Хајдучица“, дошло је до оштећења плафона фудбалском лоптом. Снажним шутом вертикално у вис пробијена је рупа у гипсаној плочи дебљине 12,5 мм, а рупа је пречника 20 цм. Део плафона се одвојио у виду поклопца и држи се на пар сантиметара у ваздуху, што се може видети на приложеним фотографијама. О том инциденту нико из управе ФК „Хајдучица“ није нашао за сходно да обавести школу, већ је то открио професор физичког васпитања, два дана касније, када су деца имала час у сали. Одмах по сазнању, забранио сам употребу сале док се то оштећење не санира, и то не само пионирима ФК „Хајдучица“, већ свим разредима у школи, због реалне опасности да се комад гипсане плоче, који стоји у ваздуху у виду поклопца, одвоји и падне на неко дете услед вибрација које су неминовне током коришћења сале. Из техничких података може се видети да је маса коришћеног ригипса 8,5 кг/м2, што значи да тај „поклопац“ има масу 270 грама. Замислите шта би било да комад гипса, масе 270 гр, падне са висине 6 м на нечију главу!
Иначе, фискултурна сала је летос комплет окречена и постављене су ламперије од бродског пода на чеоне зидове. Планирано је да се током зимског распуста исшлајфује паркет и прелакира, а сада је то доведено у питање, пошто се прво мора закрпити и прекречити рупа на плафону, а да би то урадили, потребна је скела због висине плафона од 6 метара. Не може се постављати грађевинска скела на свеже лакирани паркет, а да не буде огреботина и оштећења, што значи да се прво мора санирати рупа на плафону.



Фискултурна сала је малих димензија 8,5 х 17,5 м и висине 6 м, најмања је од свих сала у школама у нашој општини и предвиђена је за кошарку, одбојку и рукомет, а не за фудбал где имамо снажне шутеве. Такође су два најдужа зида у стакленим прозорима који немају никакву заштиту, ни мрежу ни решетке. Онај „топовски“ ударац је могао, уместо у плафону, да заврши у прозору... Упркос томе, дозволио сам коришћење сале за фудбалске тренинге, наивно верујући да ће се водити рачуна и чувати школски инвентар од оштећења, али видим да сам погрешио. Остаје нејасно које су то методе тренинга где се у малом, затвореном простору лопта шутира из све снаге вертикално у вис, под правим углом...
Што се тиче горњег поста ФК „Хајдучица“, писац истог није нашао за сходно да дође и погледа то оштећење плафона, па да се сам увери да представља опасност за децу, иако је био обавештен и позван, већ пише патетичан текст који немам намеру да коментаришем, поготову део у post scriptum-y. А господи из Школе фудбала „Морава“ поручујем: ако је самовоља водити бригу о безбедности деце и ако је самовоља водити рачуна о школској имовини - бићу и даље са поносом САМОВОЉАН.
Dixi et salvavi animam meam!

Нема коментара:

Постави коментар