субота, 30. децембар 2017.

EX YU sećanja

Kako je „Čkalja“ predvideo dovođenje igrača u Zvezdu i Partizan

 
Miodrag Petrović “Čkalja”, legenda jugoslovenske i srpske komedije, i jedan od najboljih glumaca svih vremena, za potrebe novogodišnjeg programa davne 1971. godine snimio je skeč koji je tada nasmejao celu SFRJ, a i danas ne prestaje da mami osmehe naročito ljubitelja fudbala.
Slobodan Santrač, OFK Beograd 70s
Poznat kao veliki navijač Crvene zvezde, „Čkalja“ je odlučio da se našali na račun svog omiljenog kluba koga je tada sa klupe predvodio legendarni Miljan Miljanić, koji je po svemu sudeći dosta vremena voleo da provodi u čuvenoj kafani “Madera”. Upravo njemu je „Čkalja“ u ovom skeču, glumeći fudbalskog menadžera, pokušao da proda “pravog” igrača za Zvezdu, a takođe je našao i udavaču za Dragana Džajića ne bi li ovaj igrao bolje.
Vujadin Boškov, Vojvodina
Iako posle toliko godina ovaj monolog i dalje nasmejava do suza mnogi su u njemu videli proročanstvo velikog glumca. Menadžeri sa sumnjivom licencom, željni da se po svaku cenu “ogrebu” za procenat od prodaje igrača i čelnici klubova koji često za basnoslovne sume kupuju igrače koje nikada nisu ni videli i tako dovode fudbal na “niske grane”.
Proleter Zrenjanin 1971
„Uzmi salvetu i piši. Našao sam ti beka. Mislim da je igrao u Velikom Šiljegovcu i Globoderu. Pitaj ove iz Velike Plane i Markovca, oni ga znaju. S njim možeš da rešiš prvenstvo, časna reč. Bek, odličan vezni igrač, a može da igra i u navali. Jer, ti nemaš ni odbranu, ni navalu, ni veznog igrača. Ne znam tačno, mislim da ima oko 42 godine. Mator? Što, treba da trči? Natrčao se on dosta. Neka on smiruje igru.” – samo je deo genijalnog teksta koji je 1. januara 1971. govorio Miodrag Petrović „Čkalja“ i veselio Jugoslaviju. Ostatak pogledajte u videu koji je pred vama:
 
 

Нема коментара:

Постави коментар