четвртак, 7. децембар 2017.

Историјски дан за футсал у Војводини - 1. део

 

    3. децембар 2017. године ће остати забележен као историјски дан када је у питању Футсал на територији Фудбалског савеза Војводине. Наиме, како је футсал одлуком Светског Олимпијског комитета званично постао олимпијски спорт, тако су и обавезе националних фудбалских савеза, односно Фудбалског савеза Србије, постале веће што значи да се у футсалу морају организовати омладинске лиге у оквиру футсал такмичења. Од такмичарске 2019./20 сезоне ове лиге ће бити обавезне, а до тада је озбиљна препорука регионалним савезима да се ово такмичење покрене како би се што спремније дочекала обавезујућа сезона. Фудбалски савез Војводине је најозбиљније и најодговорније схватио ову препоруку и уз Фудбалски савез Региона Западне Србије је први у Србији приступио организовању овог такмичења.

    Захваљујући клубовима малог фудбала “САС” (Зрењанин), “Летећи холанђанин” (Врбас), “Форум” (Вршац) и “Шампион” (Суботица), као и пожртвованим футсал радницима у овим клубовима Мандић Ивану, Варађан Ненаду, Мирицки Игору и Чизмар Жолту, у недељу је организован први такмичарски дан Омладинске Футсал лиге Војводине, а домаћин је у месту Јаша Томић био КМФ “САС” из Зрењанина и то све уз огроман ентузијазам и несебичан допринос организовању ове лиге Заменика комесара за такмичење Футсал лиге Војводине Чочић Сеада.

     Наставак такмичења, које се у зачетку организује на турнирски начин, биће наредног викенда у Врбасу када ће домаћин бити КМФ “Летећи холанђанин”, а у најави је да ће се такмичењу прикључити још два клуба малог фудбала: “ДЕУС футсал” из Сремске Митровице и “Интернационал” из Новог Сада.

    Фотографије са првог такмичарског дана се могу погледати у наставку ове вести.
    Такође, званичан БИЛТЕН, односно резултати првог такмичарског дана, се могу погледати ОВДЕ.

Нема коментара:

Постави коментар