среда, 28. јун 2017.

SEĆANJA: Gostovanje beogradske CRVENE ZVEZDE



21. oktobar 2013. 

 
Stadion: FK Vršac
Gledalaca: 1500
Sudije: Srđan Jovanović, Goran Beljin, Danijel Šipoš

Strelci: Mihajlović u 4' i 45', Grujić u 73' i Đorđević u 84' za Crvenu zvezdu.

Fudbaleri Crvene zvezde koji u dosadašnjem delu sezone nisu dobijali značajnu minutažu, pobedili su u prijateljskom susretu ekipu Vršca rezultatom 4:0.  



Od samog početka, na terenu je postojala samo jedna ekipa. Već u drugom minutu je Onjilo bio u izglednoj situaciji, ali je iz neposredne blizine pogodio samo spoljni deo mreže. Nigerijac se za ovaj promašaj iskupio dva minuta kasnije, dobrom asistencijom, a strelac prvog gola za Crvenu zvezdu bio je Stefan Mihajlović, koji je loptu rutinski sproveo u mrežu. Nekoliko minuta kasnije, viđena je stopostotna prilika za Onjila koji je bio potpuno sam, ali je šutirao pravo u golmana Vršca.

Nakon burnog početka - zatišje. Po ne baš dobro pripremljenom terenu, bitka se vodila uglavnom na sredini igrališta. Domaćin je bio bezopasan, a Zvezda je pretila sa distance preko Onjila i Savićevića. Tek u samom finišu prvog dela igre, Vršac je stvorio priliku, i to odmah stopostotonu - Lazarević je imao situaciju "1 na 1" sa Rajkovićem, ali je šutirao pored gola. Kao da je ova šansa domaćina trgla Zvezdine fudbalere, pa su u poslednjih nekoliko minuta pritisli domaćina i stvorili dve dobre prilike, od kojih je druga krunisana golom. Igrao se 45. minut kada je Jokić uputio centaršut sa leve strane, a lopta je uz malo sreće stigla do Mihajlovića koji je dobro reagovao, i postigao svoj drugi pogodak na meču.

 U drugom poluvremenu, šansu su dobili i svi fudbaleri koji su utakmicu počeli sa klupe. Kapitenska traka koju je na ovoj utakmici nosio Vukan Savićević, nakon izlaska iz igre mladog veziste prešla je na ruku Darka Lazića. Nije viđeno mnogo prilika za gol, ali je Crvena zvezda ipak uspela da još dvaput zatrese mrežu Vršca. 

U 73. minutu meča Onjilo je oduzeo loptu protivniku, centrirao do Đorđevića čiji je pokušaj bio izblokiran, a na pravom mestu se našao Grujić za 3:0.  

Desetak minuta kasnije, Arauho koji je na ovoj utakmici igrao na poziciji zadnjeg veznog, uposlio je Grujića koji je odlično asistirao za Onjila. Nigerijac je predriblao golmana i uputio povratnu loptu ka Đorđeviću koji je preciznim udarcem postavio konačan rezultat ove utakmice.

VRŠAC: Donović, Stankov, Juga, Bajat, Rankov, Ivanović, Gavrilović, Bobić, Spasovski, Timić, Lazarević. 

Rezerve: Todorov, Šestić, Kečan, Konjević, Stanivukov, Cvetičanin, Olđa.  

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Luković, Lazić, Omega, Gogić, Nenadić, Jokić, Savićević, Đuričković, Onjilo, Mihajlović.  

Rezerve: Trkulja, Arauho, Grujić, Ahčin, Čikić, Đorđević.

Нема коментара:

Постави коментар