уторак, 13. јун 2017.

Gasi se FK Vršac

Gasi se FK Vršac - privrednici se prave gluvi i slepi!

Autor : 
Fudbalski klub Vršac najverovatnije će u narednoj sezoni igrati najniži rang takmičenja ili se neće uopšte takmičiti, jer nema sredstava da nastavi sa radom. Oko 300 dece, omladinaca, fudbalera, tražiće novu sredinu sa utakmice i treninge. Klub sa 104 godine tradicije više nema načina da preživi.


Vršački fudbaleri javno su, pre dve nedelje, apelovali kod privrednika, među kojima su i multinacionalne kompanije, da pomogu da klub pregrmi teške trenutke i sa novim elanom krene put više lige, u kojoj se za vek postojanja, nikada nije takmičio.
Privrednici, koji vole da se predstavljaju kao dobrotvori, nisu odgovorili najstarijem i najbrojnijem sportskom kolektivu u Gradu.
- Lokalna samouprava je stala iza nas koliko je mogla. Nažalost, iscrpeli su nas sudski sporovi i preveliki dugovi koje je ostavilo bivše rukovodstvo. Samo jednu presudu platili smo oko dva miliona dinara. Sve smo anulirali, platili sve što su drugi pogrešili... ali sada je kraj. Na naš apel niko od privrednika nije odgovorio. Slali smo im i dopise, molbe, pisma...nemaju vremena ni da ih pročitaju, niti da nas saslušaju. Klub definitivno ide ka gašenju, kaže Veličković.
Veličković ističe da mu je najviše žao pionirskog, kadetskog i juniorskog pogona, zlatne vršačke dece, koja iz godine u godinu beleže sve bolje rezultate i nalaze se u samom vrhu u svojim kvalitetnim ligama.
- Imamo spreman i seniorski tim, sa kojim bi se "prošetali" kroz Srpsku ligu Vojvodina. Angažovali smo stručnjake da nam pripreme i petogodišnju strategiju razvoja, strateški dokument koji nema niti jedan kolektiv u širem okruženju. Nažalost - privredi Vršca očigledno nije stalo do fudbala u Vršcu, a svi se u medijima deklarišu kao dobrotvori. Stadion je zaključan. Najverovatnije će tako i ostati, kaže Veličković.

Нема коментара:

Постави коментар