среда, 31. мај 2017.

Vršački “Forum” u Drugoj Saveznoj Futsall ligi Srbije

     Poštovaoci i ljubitelji futsal-a imali su priliku da u prethodnom periodu, uživaju u partijama koje je KMF “Forum” odigrao u jesenjem i prolećnem delu takmičenja, na nivou Druge Savezne Futsal lige, Vojvodine.
Klub je uz “staru” postavku i novo pojačanje, dugogodišnjeg igrača KMF “International” iz Novog Sada, Nemanje Žeravice započeo sezonu u Drugoj Saveznoj Futsal ligi Vojvodine, a klubu su se se pridružili i Alen Čakara iz Vršca i Milan Golubović iz Niša.

     Tokom prethodne sezone klubu su se, na našu veliku radost i zadovoljstvo, pridružili mladi igrači, naši sugrađani: Anđelković, Radak, Borković, Lukač, Rašić, Dragić, Madić, Kunevski i Bogdanović. Temelj kluba i podršku klubu su svojim partijama dali naši dugogodišnji igrači: Vezmar, Janković, Bogdanović, Radulović, Nikolić,Trešnjar, Morariu…Trener kluba, Nenad Varađan, sa klubom je ostvario zapažene rezultate u prethodnoj sezoni, te je iz opravdanih razloga zadržao poziciju lidera našeg kluba, ističu za portal eVršac, u KMF “Forum”.
     Velika očekivanja i ambicije kluba su postavljene na samom početku takmičenja. Zabeležen je zavidni rezultat i visoko mesto na vrhu tabele na kraju prvog dela takmičenja, visok plasman u jesenjem delu takmičenja, dao je dodatnu motivaciju i elan klubu.
     Očekivao se neizvestan deo takmičenja i borba za ulazak u Prvu Saveznu Futsal ligu Srbije, a pretpostavke su bili osnovane.
– Vodile su se žestoke borbe između klubova koji su se izdvojili u prvom delu takmičenja. Do same završnice takmičenja bile su otvorene sve kombinacije i mogućnost ulaska u I Saveznu Futsal Ligu, Srbije, kažu za portal eVršac u KMF “Forum”.
     KMF “Forum” očekivao je težak i neizvestan deo takmičenja, a sve pobede obezbedile bi klubu pridruživanje najelitnijim ekipama Srbije.
– Poraz na domaćem terenu od KMF”Internationa” iz Novog Sada, obezbedio je gostima direktan plasman u Prvu Saveznu Futsal Ligu, Srbije. Nakon ovog derbija, dve utakmice pre kraj takmičenja, odlučen je novi član elitnog takmičenja. Nažalost, ovim porazom od 4:3 u korist KMF “International”, prokockali smo šansu da sledeću sezonu nastupamo i takmičimo se sa najboljima, kažu za portal eVršac, u klubu.
     Žal za izgubljenom utakmicom nije zaboravljen. Naredna utakmica i duel sa drugoplasiranom ekipom lige iz Temerina odlučivao je ko će nastaviti takmičenje u novoformiranoj Drugoj Saveznoj Futsal ligi Srbije.
– Na gostujućem terenu, savladali smo KMF “Temerin” sa rezultatom 4:1. Bili smo na korak do ostvarenja novog cilja. Naredni meč na domaćem terenu sa KMF”APA Futsal” iz Apatina, i službeni rezultat od 5:0, obezbedio nam je ulazak u novoformiranu Drugu Futsal Saveznu ligu Srbije. Na kraju sezone i detaljne analize, možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatom. Cilj nije upotpunosti ostvaren, ali svakako nije zanemarljiv. U narednoj sezoni, nadmetaćemo se sa klubovima iz Beograda, Zrenjanina, Vranja, Ivanjice, Vrbasa…Verujemo u dobre partije i kvalitetnu igru naših igrača. Predstoji nam period odmora koji ćemo iskoristi za postavljanje novih ciljeva i strategija, kažu za portal eVršac u KMF “Forum”.
     U klubu ističu, da su najveću moralnu i finansijsku podršku, dobili od predsednika kluba Vuksanović Bojana, bez čije pomoći ne bi mogli da ostvare zacrtane ciljeve. Takođe, iz KMF “Forum” se iskreno zahvaljuju Gradu Vršcu na podršci i pomoći klubu, kao i medijima, koji su pratili aktivnosti i utakmice kluba tokom prvenstva, a posebnu zahvalnst upućuju navijačima i poštovaocima futsal-a.

Нема коментара:

Постави коментар