понедељак, 22. мај 2017.

СВЕТСКО А ВРШАЧКО 1.део

ПРЕДСТАВЉАМО УСПЕШНЕ ВРШАЧКЕ ФУДБАЛЕРЕ:

САША ВИЦИКНЕЗ




Саша Вицикнез своје прве фудбалске  кораке је започео у Павлишу, чији је становник.

Вицикнез је  своју профи каријеру започео 1995. године у ФК Динамо Панчево у другој лиги СР Југославије.  

 
FK OBILIĆ - ŠAMPIONSKI TIM (SAŠA VICIKNEZ ČUČI -- TREĆI S LEVA)

 1997. године потписао је за Обилић Београд (прва лига СР Југославије). У својој дебитантској сезони био је део чувене екипе Обилића, која је освојила 1997-98 Првенство Југославије. Учествовао је 1998-99 квалификације за УЕФА Лигу шампиона, где је играо против Бајерна из Минхена.

Године 2000. отишао је у иностранство у Кину.  Играо је за Шангај Шенхуа у Кинеској Jia-A лиги. Док је играо у Кини, играо је под именом Sasa Racha.

У Европу се вратио 2001. године на кратко играо је за Хајдук из Куле, пре него што крену још једном у иностранству. Овај пут у Бугарску. Играо је за ПФК Нафтек Бургас у Бугарској А ПФГ лиги. После две сезоне у Бугарској вратио се, опет, у Србију и играо је за Црвену Звезду Павлиш и ЧСК Пивара.

SRPSKI BELI ORLOVI (SAŠA VICIKNEZ STOJI, PRVI S DESNA, KAPITEN EKIPE)
Године 2006. отишао је у Канаду да игра за Српске Беле Орлове, у Канадској фудбалској лиги. Дебитовао је 19. маја 2006. године против Italia Shooters и на тој првој утакмици је постигао гол. У својој деби сезони он је позван  на All-Star Канадске фудбалске, где је такође постигао погодак. Он је завршио као другопласирани стрелац. На крају сезоне је примио награду МВП.


И друге сезоне (2007.) довео је Српске Беле Орлове до финала. Он је такође играо на алл-стар мечу другу годину за редом.


Вицикнез је са Српским Белим Орловима, треће године боравка у Канади, освојио првенство.  


У четвртој години играња у Канади опет је Српске Беле Орлове довео до финала али су изгубили и освојили друго место. Вођство лиге га је поново прогласило као МВП играча првенства. 

SRPSKI BELI ORLOVI (SAŠA ČUČI - ŠESTI SA LEVA)

Нема коментара:

Постави коментар