среда, 24. мај 2017.

Rezultati PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA


    30 golova na osam utakmica. Uglavnom očekivani rezultati. 
    Najveće iznenadjenje je napravila Strela iz Ivanova. Pobedila je favorizovanu ekipu Mladosti iz Omoljice. Sa ovom pobedom došla je do trećeg mesta i sigurno je to najveći uspeh ovog kluba. 
   Klubovi iz vršačke opštine su u donjem delu tabele i boriće se do kraja za opstanak u ligi, osim Jedinstva iz Vlajkovca. Oni su danas u gostima ostali neporaženi i jedino na ovoj utakmici nije bilo golova.
   Derbi Partizana i Crvene Zvezde pripao je partizanovcima. Ovaj derbi nije beogradski derbi. Ovaj derbi je derbi vršačke opštine (Partizan Uljma - Crvena Zvezda Pavliš). Čak osam golova je vidjeno. 
   U Starčevu je pobedio belocrkvanski BAK. Trenutno beži Streli osam bodova i treba mu dva boda da osvoji u ova tri kola da ostane na drugom mestu. Drugoplasirana ekipa iz ove lige igra baraž sa drugoplasiranom ekipom PRVE SEVERNOBANATSKE LIGE. Trenutno je drugoplasirana OFK Kikinda (54 boda), treći Jedinstvo - Bočar (54 boda), a četvrta Krajina - Krajišnik (51bod). Ostalo je još četiri kola do kraja prvenstva.
   Vulturul je visoko porazio izbištanski Polet. Čak 6 golova u mreži Poleta. 
   Vojvodina iz Crepaje je izgubila kod kuće od Partizana iz Gaja. 
   Derbi alibunarske opštine pripao je Vojvodini iz Seleuša. Budućnost je sigurni putnik u niži rang takmičenja i danas nije bila ravnopravan protivnik.

    Do kraja je ostalo tri kola. Budućnost je već prežaljena a ko će da joj pravi društvo u nižim ligama videćemo. Kandidata je puno.  Uglavnom su to ekipe iz vršačke opštine. Pavliška Zvezda je najneprijatnije iznenadjenje ovog proleća. Jedna pobeda i par nerešenih, sve ostalo porazi. Polet iz Izbišta  i komšije iz Uljme imaju tri boda više od Partizana iz Gaja i Zvezde. Osim njih kandidat je i Vojvodina iz Crepaje.
     Dosta toga zavisi i od baraža i od toga da li će naša ekipa otići u Vojvodjansku ligu. Iz te lige ispada u Prvu Južnobanatsku ligu Dolina iz Padine. Slavia Kovačica, odnosno Sloga Plandište imaju teoretske šanse do kraja da ostanu. Slaviji trebaju obe pobede do kraja. Ta zadnja je i najvažnija pošto gostuju Žaku koji je direktni rival za ispadanje.  Slogi je potrebna pobeda protiv poslednje plasirane Doline.


Нема коментара:

Постави коментар