понедељак, 30. октобар 2017.

СЛ Војводина:

Дерби кола оправдао је у сваком смислу очекивања љубитеља фудбала. Два квалитетна састава потврдила су да се на нашим српсколигашким теренима игра веома добар фудбал и аплаузом су испраћени са терена. 
 
Бечејци славе 11. узастопну победу у првенству
Фото: Бечејци славе 11. узастопну победу у првенству

 Бечеј – Братство 2:0 (1:0)

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе, гледалаца: 300. Судија: Петровић (Шајкаш). Стрелци: Ковачевић у 25. и Ђуричин у 89. минуту. Жути картони: Цветковић, Мирков и Ђуричин (Бечеј), а Бурсаћ, Станковић, Вејновић и Лишчевић (Братство).
БЕЧЕЈ: Живков 7, Воргучин 7, Краговић 7, Томчић 8, Станојев 8, Цветковић 7, Рахић 7 (од 79. Васин -), Мирков 8, Ковачевић 8, Ђуричин 8, Алексић 7.
БРАТСТВО: Студен 7, Ивановић 7, Вејновић 6, Носковић 6 (од 74. Ћовин -), Поповић 6, Вуковић 7, Бајчев 6 (од 40. Лишчевић 6), Стаменковић 6 (од 46. Макар 6), Бурсаћ 7, Швељо 8, Станковић 7.
Наравно, Бечејци су били задовољнији, јер су наставили невероватну серију и забележили 11. победу у исто толико утакмица.
Иако је домаћин боље отворио утакмицу и већ у петом минуту озбиљно припретио, јер је Томчић уздрмао пречку, на погодак се чекало до 25. минута. Алексић је одлично проиграо Младена Ковачевића у казненом простору ривала, а овај се изврсно снашао, обишао истрчалог голмана Студена и искоса са леве стране послао лопту у небрањену мрежу. Два минута касније Томчић је поново шутирао, а сада је голман зауставио лопту, да би у брзом контранападу Носковић био у могућности да уради нешто више, али је само уздрмао спољни део мреже.
У наставку су гости преузели иницијативу и у првих двадесетак минута Носковић је у два наврата био у полуприликама. Прво је Швељо с десне стране центрирао, а он био кратак, а у 65. минуту је шутирао са ивице казненог простора у доњи десни угао, али је Живков одбранио. Онда су ученици тренера Јовице Лакић преузели игру и гол гостију је „висио у ваздуху“. У 71. минуту је Ђуричин проиграо Ковачевића, овај из прве шутирао, а голман одбранио. Већ у следећем нападу севнула је „бомба“ Миркова са двадесетак метара, али је Студен био на висини задатка. У 89. минуту „шлаг на торти“. Резервиста Васин је правовремено упослио на десном боку Огњена Ђуричина, који је побегао пратиоцу и онда лобом пребацио голмана, а лопта је завршила у супротном углу Студена.
В. Јанков

Црвена звезда - Цемент 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште Црвене звезде, гледалаца 200, судија: Матић (Нови Сад). Стрелац: Ренић у 92. минуту. Жути картони: Рађен, Балабановић, Ђанковић (Црвена звезда), Бајић, Којчић (Цемент).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 7, Хајризи 7, Ђурић 7, Игњић 7, Рађен 7, Илић 7, Црнојачки 6 (Новићевић 6), Дујковић 7, Балабановић 6, Милић 7, Станковић 7.
ЦЕМЕНТ: Ромић 8, Пековић 7, Секулић 7, Бајић 7, Којчић 7, Илић 7, Крстић 7, Велемир 7 (Стоисављевић), Матић 7 (Ренић 7), Тепић 7, Гајић 7 (Вучковић).
У утакмици отвореног гарда, фудбалери Цемента били су у финишу утакмице присебнији, постигли су гол у надокнади времена и однели цео плен. Сигурно ће домаћи жалити за шансама Црнојачког, Новићевића, Балабановића и Милића, али је сигурно да је и захваљујући одличним одбранама капитена Цемента Немање Ромића мрежа гостију до краја меча остала нетакнута.
Играчима обе екипе велики терет представљао је и јак ветар. У првом полувремену након ударца Матића испречила се пречка. У наставку то се исто догодило и на другој страни после ударца Балабановића, голман Ромић је кратко одбио лопту која је погодила оквир гола и одбила се у поље. Одличној фудбалској представи “комуовао” је и квалитетним суђењем главни судија Давид Матић.    
М. Поповић

Нема коментара:

Постави коментар