недеља, 16. април 2017.

ФК "Раднички" (Ковин) ФК "Јединство" (Банатско Карађорђево)

15.04.2017 (subota) - 16:00

Kovin


Sudija

Ćirović Nikola, Vršac

Pomoćnici: 

Šain Goran, Vršac


Milivojev Goran, Alibunar


Ignjatović rešio Jedinstvo

Fudbaleri Radničkog savladali su Jedinstvo 1:0 u 22. kolu Vojvođanskog istoka, pred domaćom publikom, upisali 36 bod, dodali još jednu recku (petu uzastopnu) u koloni utakmice bez poraza i postali prva ekipa koja je tim iz Banatskog Karađorđeva naterala da “pognute glave” napusti teren još od 13. novembra prošle godine (kada su poslednji put poraženi u prvenstvu, od Vojvodine u Perlezu 2:0).
Da u Kovin nisu došli kao većina ekipa, da igraju “na nulu” gosti su pokazali već u 17. minutu, kada je dlanove Alavanje dobro zagrejao Živanov udarcem u donji desni ugao.
Tri minuta kasnije Radnički je uzvratio preko Biculjevića. Crno(danas, plavo)-beli vihor je odlično prošao kroz sredinu terena, usput nanizao nekoliko igrača Jedinstva, ali je trenutak pre šuta oko ivice šesnaesterca dao sebi duži for.
prva
Novu šansu u 20. minutu imali su gosti. Lopta je nezgodno odskočila ispred Alavanje, koji je već “legao” i preskočila ga, ali je na pravom mestu bio Rađenović i otklonio opasnost.
Potom je ispred Lončarskog u nimalo naivnoj situaciji intervenisao Boris Milenković.
U smiraj poluvremena potez prvog dela izveo je Grban. Jedinstvo je radovanja spasila prečka (ne bi čudilo da je od siline udarca ulubljena), posle slobodnog udarca sa oko 30 metara.
Radnički je u drugom poluvremenu uspeo da dođe do svoje igre ulaskom (nepotpuno spremnog) Deliblaćanina (osetilo se i odsustvo Simića), koji je zajedno sa Biculjevićem pravio mnogo štete po desnoj strani odbrane Jedinstva.
U 53. minutu upravo posle prodora po desnoj strani Radnički je uspeo da postigne gol, ali je poništen, na intervenciju pomoćnog sudije zbog ofsajda.
U periodu od 62. do 70. minuta po jednom se  tresao okvir gola na obe strane.
treca
Najpre su gosti, preko Živanova pogodili prečku, da bi posle dodavanja Biculjevića Deliblćanin sa desne strane pogodio levu stativu.
Trenutak odluke dogodio se u 77. minutu kada je Ignjatović iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane pogodio suprotan ugao gola Patakia. Prethodno je u prodoru oboren Biculjević, glavni sudija je pokazao na penal, a pomoćni “izvukao” prekršaj van šesnaesterca.
Veliku priliku da osigura pobedu Radničkom imao je Forgić, ali  na petercu nije zahvatio loptu onako kako je želeo, pa je golman Jedinstva uspeo da je spreči da pređe gol-liniju.
Jedinstvo je u finišu susreta u jednoj situaciji bila u prilici da stvori šansu, ali je Đurđević uklizavanjem sprečio da se dodatno “zakuva” pred golom Alavanje.
RADNIČKIAlavanja, Dinić, Milenković, Rađenović, Petrić, Đurđević, Biculjević, Deljanin, Forgić, Ignjatović. Igrali još: Domokoš, Deliblaćanin i Čičić. Trener: Todorović.
Radnički je uz Kozaru najuspešnija ekipa na domaćem terenu. U 11 mečeva pred svojim navijačima oba tima upisala su po 10 pobeda i poraz. Poređenja radi, prošle godine crno-beli su na 15 mečeva u Kovinu upisali 8 pobeda, dok su za celo prvenstvo osvojili 37 bodova (sada su, osam kola pre kraja, na 36).

Нема коментара:

Постави коментар