среда, 23. август 2017.

Najbitnije izmene u PROPOZICIJAMA JBPF LIFA sezona 2017/18



IX  ИГРАЧИ - НАЈМАЊИ БРОЈ И ЗАМЕНЕ

Члан 17.

Утакмица ЈБПФ лига може почети ако клубови наступе најмање са по најмање седам играча.
Играчи који не наступе од почетка утакмице могу накнадно ући у игру сагласно Правилима фудбалске игре и уколико су пре почетка утакмице унети у записник. На утакмицама Прве ЈБПФ лиге  могу се извршити измене три играча. На утакмицама Друге ЈБПФ лиге могу се извршити измене пет играча.

XII  ПРАВО НАСТУПА ИГРАЧА




Члан 24.

На утакмицама Прве ЈБПФЛ клубови су обавезни започети утакмицу са најмање 2 (два) играча до 20 година (бонус играча). Бонус играчи су играчи који су на дан 01.01. календарске године, када почиње такмичарска сезона немају више од 20 година. (На пример за такмичарску сезону 2017/18.год, бонус играчи су играчи који су рођени 01.01.1997.године и млађи).
Уколико екипа нема довољан број бонус играча предвиђен овим Пропозицијама, утакмица се неће играти, а клуб ће бити санкционисан у складу са прописима.
На утакмицама обе Друге ЈБПФ лиге клубови су обавезни започети утакмицу са најмање 1 (једним) играчем до 20 година (бонус играча). Бонус играчи су играчи који су на дан 01.01. календарске године, када почиње такмичарска сезона немају више од 20 година. (На пример за такмичарску сезону 2017/18.год, бонус играчи су играчи који су рођени 01.01.1997.године и млађи).
Уколико се у току првог полувремена утакмицe врши замена бонус играча, а након његовог изласка из игре у његовом тиму не би остао обавезан број играча тог узраста, уместо њега у игру може ући само играч истог узраста. Бонус играчи се обавезно посебно означавају у записнику утакмице.

Нема коментара:

Постави коментар