петак, 17. фебруар 2017.

HULIGANIZAM

LIGA EVROPE

       HULIGANI SU ZASENILI UTAKMICE ŠESNAESTINE FINALA LIGE EVROPE. U SOLUNU I VARŠAVI BESNEO JE RAT POMAHNITALIH NAVIJAČA. EVO SAMO DEO REPERTOARA KOJI SE TAMO DEŠAVAO.

        Kako prenosi holandski Telegraf, oko 50 navijača ekipe iz Amsterdama bila je u jednom poljskom baru kada ih je napala grupa od isto toliko maskiranih navijača Legije.

Oni su prvo lokal zasuli kamenjem, a zatim su se probili unutra. Usledila je borba u kojoj je korišćeno sve što moglo da se iskoristi kao improvizovano oružje. Ali to nije sve…

„Imali su benzin i baklje, uništili su čitav pab“, svedoči jedan navijač Ajaksa.

Kako se dalje navodi, navijači Ado Den Haga, naravno holandske ekipe, takođe su učestvovali u napadu na pristalice Ajaksa. Oni su prijateljskim odnosima sa navijačima Legije, a taj njihov odnos traje više od 30 godina.

Otprilike 700 navijača Ajaksa nalazi se u Poljskoj. Bilo bi ih mnogo više, zaključuje Telegraf, ali mnogi su odustali od putovanja iz straha za sopstvenu bezbednost.


U deliću sekunde grupa huligana napala ih je zasuvši ih bakljama i molotovljevim koktelima, a pravo je čudo da u ovom paklu niko nije stradao.

"Imali su baklje, boce s benzinom, čak i luk i strele. Policije nigde nije bilo, ali uspeli smo da spasimo žive glave", rekao je prestravljeni navijač Ajaksa.

Fudbaleri Šalkea uspeli su da pobede u Solunu ekipu PAOK-a rezultatom (3:0) u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope. Pred utakmicu došlo je do sukoba između navijača  PAOK-a i Šalkea. Naime, domaći navijači su uleteli u kafić i počeli da gađaju goste stolicama. Povređene su tri osobe, a više njih je uhapšeno. 
Pogledajte sukob: 



Нема коментара:

Постави коментар