среда, 22. фебруар 2017.

Vestacki teren u fruskogorskoj ulici

Mada je vest iz 2015. godine,vredi da se podsetimo na nju i na fudbalske terene koji niču po gradu:
Autor :  eVršac          apr 22, 2015
U Fruškogorskoj prave mini sportski centar na otvorenom


U Fruškogorskoj prave mini sportski centar na otvorenom
Košarkaški teren u Fruškogorskoj ulici pretvoren je u teren za mali fudbal, sa veštačkom travom, ali prema najavama Julkice Mitrašinović, članice Opštinskog veća za sport, u toj ulici će se i ubuduće igrati basket, jer je planirano da se ove godine tu napravi mini sportski centar na otvorenom.
Izgradnja fudbalskog terena koštala je 3,8 miliona dinara, a sredstva su dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.
-Ovo je samo jedan u nizu sportskih terena koje smo poslednjih godina napravili ili renovirali u Vršcu i okolnim selima. Planiramo da to radimo i u budućnosti, kako bi se što više dece i omladine okrenulo fizičkoj aktivnosti i bavljenju sportom, rekla je Julkica Mitrašinović.
Steva Tatalović, predsednik Mesne zajednice „Drugi oktobar“, na čijoj se teritoriji ovaj teren i nalazi, rekao je da će ove godine tu biti sagrađen novi košarkaški teren, dok će teren u parkiću na Vojničkom trgu (takođe pripada MZ „Drugi oktobar“) biti renoviran.
-Od atletske staze, koja je postavljena na Gradskom stadionu, ostalo je oko 1.000 metara tartan podloge, koju ćemo iskoristiti za oblaganje pomenuta dva terena. Time bi Fruškogorska ulica i ovaj deo grada dobili mini sportski centar, poput Poleta, koji će moći da koriste svi stanovici Vršca. Težnja nam je i da ovde bude i jedno šetalište, gde će ljudi sa decom provoditi svoje vreme, rekao je Tatalović.
DSC 0052
Kako je najavljeno, novi fudbalski teren će biti dat na gazdovanje FK „Radničkom 1927“, koji je registrovan na prostoru MZ „Drugi oktobar“.
-Igralište u Fruškogorskoj ulici je kompletno ograđeno žičanom ogradom, što je znak dobrog gazdovanja, jer u drugim delovima grada imamo problem sa čuvanjem renoviranih terena, jer nisu ograđeni, dodao je predsednik opštine Čedomir Živkovi.
Prvi čovek Vršca je najavio da će u narednih nekoliko meseci na ovom terenu biti postavljena i rasveta, kako bi mogao da se koristi i u večernjim satima.

Нема коментара:

Постави коментар