уторак, 20. фебруар 2018.

Vesti iz OFK VRŠAC

U OFK Vršcu se ozbiljno spremaju za nastavak prvenstva. Na proleće ih čekaju mnogi izazova a pre svega juriš ka Srpskoj ligi Vojvodina. Igraju se pripremne , kontrolne utakmice. Trener Mijailović na njima komponuje ekipu, odnosno sagledava mogućnosti svakog igrača.
 
Jedan od najiskusnijih u našem timu Srdjan Radosavljev prenosi nam utiske sa dosadašnjeg toka priprema.
- Radimo naporno i kvalitetno, dobre pripreme su osnov za sve ono što želimo u prvenstvenoj trci,a to je titula. Atmosfera u timu je sjajna, mislim da imamo dobar spoj mladosti i iskustva. Ulazimo u provere sa ekipama iz višeg ranga i one će nam biti od značaja jer i sami želimo da u budućnosti budemo u njihovoj konkurenciji. - jasan je popularni Nakata.
Naši momci do sada su odigrali tri pripremne utakmice i u istim pobedili. Do početka prvenstva odigraće još tri utakmice kao i utakmicu finala kupa Južnog Banata.

U drugoj utakmici druga pobeda igrača OFK Vršca u pripremnom periodu. Na terenu sa veštačkom travom u Pančevu savladan je lider Prve južnobanatske lige belocrkvanski BAK rezultatom 1:0. Strelac je bio Milan Vojvodić u 4.min. Naši igrači su pružili dobru partiju. Pored pogotka najozbiljnije su bile još dve situacije kada je Stefan Tošić izašao sam ispred protivničkog golmana, ali bio je neprecizan. Najbolju priliku je imao povratnik na teren Aleksandar Stanković kada nije iskoristio penal. 

 U trećoj utakmici i treća pobeda OFK Vršca u pripremnom periodu. Na terenu SC"Strelište" u Pančevu savladana je ekipa Mladosti iz Omoljice. U dosta tvrdoj i kvalitetnoj utakmici naša ekipa je pobedila rezultatom 1:0. Strelac odlučujućeg gola bio je Danilo Belić u 70.minutu. 

 U kvalitetnoj fudbalskoj predstavi OFK Vršac je pobedio i u četvrtoj kontrolnoj utakmici. Savladan je srpskoligaš Borac iz Sakula rezultatom 2:1. Strelci za našu ekipu bili su Radosavljev u 28. i Vojvodić u 31.min. Sakuljani su smanjili iz penala u 65.min.

Naredni meč je u sredu u Pančevu sa početkom od 12 časova, a protivnik je beogradski srpskoligaš IMT.

Osim prvotimaca i mladje kategorije su u pogonu, Igraju i one svoje prijateljske utakmice.
 
Kadeti OFK Vršca odigrali su prvu pripremnu utakmicu za prolećni deo prvenstva u Kadetskoj ligi Vojvodine grupa Banat. Na terenu SC"Strelište" u Pančevu odigrana je utakmica protiv pančevačkog Železničara. Veoma dobra igra naših dečaka rezultirala je visokom pobedom OFK Vršca od čak 6:0. Strelci su bili Jankov x 2, Janković, Cimeša, Gojkov i Tešić.

 Pionirska selekcija OFK Vršca odigrala je prvu pripremnu utakmicu. Pripremajući se za prolećni deo prvenstva u Pionirskoj ligi Vojvodine naši pioniri gostovali su u Beogradu. Protivnik je bila ekipa OFK Beograda. Na pomoćnom terena stadiona na Staroj Karaburmi uspešniji su bili mladi romantičari i pobedili rezultatom 2:0.

 Generacija OFK Vršac rođena 2005. godine učestvovala je na prestižnom turniru pod nazivom Balkan elite cup. Turnir se održao prethodnog vikenda u rumunskom gradu Brašovu. U veoma jakoj konkurenciji 44 ekipe naši momci su u generalnom plasmanu zauzeli 18. mesto. Ukupno je odigrano pet utakmica. Poraz od 0:2 protiv CSU Craiova. Remi od 1:1 protiv Kinder Constanta, zatim poraz od Galactic Bucuresti 1:3. U poslednje dve utakmice savladane su ekipe Petrolul Ploiesti 4:0 i Victoria Delta Tulcea nakon penala 3:2 (0:0).
Naši dečaci su svojim igrama i ponašanjem uspešno predstavljali svoj klub i grad Vršac na ovako reprezentativnom takmičenju.

Нема коментара:

Постави коментар